Hondeborg (Oldenzaal & Rossum)

Index

Stamboom in Genealogieonline.nl

De stamboom van het geslacht Hondenberch is beschikbaar gemaakt middels de Genealogie van de familie Hondeborg-Mouton op Genealogieonline.nl. Hier kunt U alle personen en relaites vinden.

Hieronder vindt U (binnenkort) de links naar de startpunten op Genealogieonline.nl

  • Rondom Oldenzaal
    • Hendrik Hondeborg *<1766 †<1815
    • Cobus Spits-Hondeborg *<1739
    • Johanna Spitshondeborg *<1840
  • Rondom Rossum/Weerselo
    • Gerardus in de Hondeborg in Rossum *<1734

Startpunten in de genealogie

Voor de vermelding van de namen en relaties van alle personen uit het geslacht Hondeborg uit Oldenzaal en omstreken wordt verwezen naar de genealogie opgenomen in  Genealogieonline.nl In dit hoofdstuk worden slechts de startpunten voor deze genealogie geintroduceerd.

Startpunten rond Oldenzaal

Hendrik Hondeborg *<1766 †<1815

Bij de doop van Adelbertus Hondeborg op 12 maart 1784 en Geraredus Johannes Hondeborg op 20 februari 1786 is Hendrik Hondeborg aangegeven als vader en Janna Diekhuis als moeder.

Hendrik Hondeborg is het startpunt voor deze twee generaties afkomstig uit de omgeving van Oldenzaal.

Cobus Spits-Hondeborg *<1739

Cobus Spits-Hondeborg wordt opgegeven als de vader bij het overlijden van Hendrik Spitshondeborg op 26 mei 1813. Hendrik was toen 56 jaren. Dit betekent dat zijn vader Cobus moet zijn geboren vóór ca 1739.

Cobus Spits-Hondeborg is het startpunt van vier generaties (Spits)hondeborg tot ca 1850.

Hendricus (Hendrik) Spitshondeborg krijgt drie zonen uit het huwelijk met Joanna Olde Griepink (Oude Griepen). Opmerkelijk is dat bij de doop van hun derde zoon de vader wordt aangegeven als Henricus Hondeborg. Ook bij zijn huwelijk, indiensttreding en overlijden wordt Jan Hendrik aangeduid met de naam Hondeborg.

Johanna Spitshondeborg *<1840

Johanna Spitshondeborg is krijgt samen met Jan Hendrik Lelifeld zes kinderen tussen 1852 en 1866. Een koppeling tussen Johanna Spitshondeborg en de familie van Cobus Spits-Hondeborg is niet gevonden. Daarom is Johanna Spitshondeborg opgenomen in de genealogie als een apart startpunt.

Startpunten rond Rossum/Weerselo

Gerardus in de Hondeborg in Rossum *<1734

Bij de doop van hun dochter Maria op 8 Juli 1752 in de statie Rosum/De lutte zijn Gerardus in de Hondeborg in Rossum en Euphemia aangegeven als vader en moeder.

Een koppeling met een andere stam van de families Hondeborg is niet gevonden. Vandaar dat deze twee generaties zijn opgenomen met een apart startpunt.

Wetenswaardigheden over de familie uit Zenderen/Borne/Delden